Jan
8
7:00 PM19:00

Oslo Konserthus - Oslo, Norway

cstango-filharmonien.jpg

Velkommen til årets heteste nyttårsfest!

Slipp løs sensualiteten og la tonene og rytmene bite deg forførerisk i øreflippene! Det blir brennhett når Oslo Filharmonien og dirigent Eduardo Strausser byr opp til tango på årets nyttårskonsert. Tangoekspert og bandoneonist Per Arne Glorvigen styrer showet og skrur opp temperaturen mange hakk med gjester som sangeren Luciana Mancini og danserne Cyrena Drusine og Steinar Refsdal. Musikken er selvsagt av Argentinas og hele verdens tangokonge, Astor Piazzolla, men vi har også heftige, og til og med noen norske, godbiter på lur …

Astor Piazzolla (1921−1992) revolusjonerte den argentinske tangoen fra 1950-tallet og framover ved å bringe inn nye instrumenter og elementer i den tradisjonelle danse- og musikkformen. Med udødelige verk som Libertango, Le Grand Tango, Oblivion og Estaciones Porteñas tok han ikke bare tangoen inn i nye stiluttrykk, men også inn i den klassiske konsertsalen. Maria de Buenos Aires er nærmest en liten opera, men hele tiden med de karakteristiske tangorytmene og den distinkte klangen av bandoneon som grunnlag. Piazzolla var ikke bare komponist, men også en virtuos bandoneonist og fremførte ofte sine egne verker.

Det er definitivt også Per Arne Glorvigen (f. 1963). Bandoneonferdighetene og tangointeressen har ledet ham fra Dovre til Paris og Buenos Aires, og han har gjort internasjonal karriere som solist på bandoneon og formidler av argentinsk tango i Norge og Europa. I kveld er han i Oslo for å lede nyttårskonserten der Luciana Mancini er hentet inn for å synge utdrag fra Maria de Buenos Aires. Kveldens dirigent er riktignok fra Brasil, ikke Argentina, men Eduardo Strausser er særlig kjent for sine temperamentsfulle og intense tolkninger, og skulle i så måte være en perfekt tangotraktør.

Men ingen tango uten dans! Cyrena Drusine startet sin karriere som ballettdanser i New York, men ble fullstendig bitt av tangobasillen da hun studerte i Buenos Aires i 2005. Siden har hun vært finalist i verdensmesterskapet i tango og turnert verden rundt som tangodanser. Hun har funnet en dansepartner i norske Steinar Refsdal som ble så fascinert at tangoen at han flyttet til Buenos Aires i 18 måneder for å lære mer. Nå er de begge tangoeksperter og i kveld fyller de scenen i Oslo konserthus med heftige tangotrinn, lekne bevegelser og rå sensualitet.

Velkommen til årets heteste nyttårsfest!

(Tekst: Thomas Erma Møller; På bildet: Cyrena Drusine og Steinar Refsdal; Foto: Kicca Tommasi)

View Event →
Nov
16
7:30 PM19:30

Asker Kulturhus - Norway

askerkulturhus.jpg

Det er klart for en spektakulær tangofest når El Muro og Cyrena & Steinar inviterer til en forrykende tangoforestilling i Asker kulturhus. 

El Muro er et norsk-argentinsk tangoband stiftet i 2016 som i løpet av kort tid har gjort seg bemerket på tangoscenene i Europa. Med et særegent musikalsk uttrykk og en solid dose energi på scenen er de blitt et yndet band av både musikkelskere og tangodansere. El Muro har et tett samarbeid med danseparet Cyrena Drusine & Steinar Refsdal, som over natten har blitt Norges nye danseyndlinger etter sin TV-debut på Norske Talenter i januar. Paret har opptrådt på festivaler og show rundt om i Europa, i Buenos Aires, New York og Bangkok. De er blitt berømmet for sin eleganse og lidenskap. Sammen med El Muro står de klare på scenen under den direktesendte finalen fredag 18. mai for å konkurrere om det norske publikums hjerter.

Med på laget i november har de med en av de fremste internasjonale tangosangerene fra Buenos Aires i dag, Juan Villarreal.

Denne kvelden blir en fantastisk mulighet til å lene seg tilbake og nyte dans og musikk av topp internasjonal klasse. 

Multisalen, Asker kulturhus
Fredag 16. november klokken 19.30
Unummererte sitteplasser

Se eventen på FB

Billetter i salg nå!

View Event →
Oct
25
to Oct 26

Smeltedigelen musikkfestival - Mo i Rana, Norway

cstango-elmuro-moirana.jpg

EL Muro

Spillested : Hovedscena Nordland Teater
Dato: Fredag 26.oktober
Tidspunkt: Kl. 1730
Varighet : 60 min

El Muro er et norsk-argentinsk tangoband som fremfører forrykende og forførende argentinsk tango i spedd impulser fra jazz og electronica , som seg hør og bør fra den nye generasjonen tangomusikere. 
Med seg har bandet tangodanserne Cyrena og Steinar som ble kjent for hele Norge da de danset seg helt til finalen i Norske talenter i år.
Siden oppstarten i november har El Muro bergtatt publikum i Tyskland, Sveits, England, Nederland, Italia, Argentina, Danmark, Sverige og Norge.
Bandets vokalist Juan Villarreal er en av Argentinas beste tango vokalister.

Bandet består av:

Åsbjørg Ryeng - bandoneón
Juan Pablo De Lucca - klaver
Karl Espegard - fiolin
Sebastian Noya - kontrabass
Juan Villarreal - sang

View Event →
Sep
21
8:00 PM20:00

Cosmopolite - Oslo, Norway

elmuro-cosmopolite.jpg

Det er klart for en spektakulær tangofest når El Muro og Cyrena & Steinar inviterer til konsert og milonga i samarbeid med Oslo Tangoklubb. Med seg på scenen har de en av Argentinas mest ettertraktede tenorer, Martin Alvarado.

El Muro er et norsk-argentinsk tangoband stiftet i 2016 som i løpet av kort tid har gjort seg bemerket på tangoscenene i Europa. De gjorde sin Argentina-debut i mars med opptredener på legendariske tangoklubber som La Viruta, Salón Canning og Usina del Arte. Med et særegent musikalsk uttrykk og en solid dose energi på scenen er de blitt et yndet band av både musikkelskere og tangodansere.

Danseparet Cyrena Drusine & Steinar Refsdal gjorde sitt inntog på norske TV-skjermer som deltagere under årets sesong av Norske Talenter. Et begeistret dommerpanel skrøt de opp i skyene og konstaterte at dette var dans i verdensklasse. Paret har opptrådt på festivaler og show rundt om i Europa, i Buenos Aires, New York og Bangkok. De er blitt berømmet for sin eleganse og lidenskap. 

Den argentinske tenoren Martin Alvarado har blitt omtalt av den kjente tangokanalen La 2x4 som "en av de store stemmene innen tango i dag". Han har gjort stor suksess i Finland og Russland med opptredener på blant annet Kremlin Palace Concert Hall i Moskva, Shostakovich Philharmonic Hall i St. Petersburg og Savoy Theatre and Music Centre i Helsinki. Martin er kjent for sine ærlige og følelsesmessige opptredener, kombinert med en avslappet og karismatisk scenetilstedeværelse.

I løpet av kveldens show vil det bli mulighet til å både danse og lene seg tilbake og nyte artister av topp internasjonal klasse. Det vil bli holdt gratis nybegynnerkurs i tango med Cyrena & Steinar fra kl. 20-21. Senere vil de også gi en forrykende danseoppvisning! Etter konserten fortsettes det med milonga til DJ Ina Eriksen utover de sene nattetimer. 

Velkommen til fest!

Lineup:
Juan Pablo de Lucca - klaver
Åsbjørg Ryeng - bandoneón
Karl Espegard - fiolin
Sebastian Noya - kontrabass
Martin Alvarado - sang
Cyrena Drusine & Steinar Refsdal - dans

Konserten arrangeres i samarbeid med Ramon Gimenez og Oslo Tangoklubb.

View Event →